Menu

Startside

Hva gjør en kiropraktor

Hva kan en kiropraktor hjelpe
deg med

Om kiropraktikk

Utdanning / Offentlig
godkjennelse /Trygderefusjon


Låsning

Klinikken

Lenker

Nyheter/artikler

Kontakt oss

Granstunet, 2711 Gran

Telefon: 61 33 15 88.

Domain:
www.hadelandkiropraktiskesenter.com

Copyright © 2008 HADELAND KIROPRAKTISKE SENTER

Hva kiropraktoren kan hjelpe deg med


Nakkesmerter og hodepine/migrene

Nesten 50% av alle kiropraktor pasienter søker hjelp pga nakkerelaterte problemer. Dette innbefatter akutte og kroniske nakke smerter som torticollis, akutte og kroniske hode-/nakkesmerter, skulder-/armsmerter.
Hodepine er en av våre vanligste plager og kan ha mange underliggende årsaker. Kiropraktor behandling har ofte en god effekt på ulike typer hodepine. Kiropraktisk behandling har vist seg å kunne redusere både anfallshyppighet og intensitet hos personer med migrene.
Svimmelhet er også en vanlig helseplage og er en indikasjon på at kroppens balansesystem ikke fungerer som den skal. Det kan være mange årsaker til dette men kiropraktisk behandling kan ofte redusere svimmelheten.

Nakkesmerter:   les mer....
Hodepine:   les mer....
Migrene:   les mer...
Svimmelhet/krystallsyke:   les mer...

 
Nakkeslengskader/whiplash

Oppsøk kiropraktor tidlig etter en nakkessleng ulykke for vudering. Undersøkelser viser at tidlig behandling av kiropraktor etter nakkeslengskade reduserer restitusjonsperioden.
Nakkeslengsskade  les mer...

E-mail: ivarhs@online.no

SKULDERSMERTER
 
Alle armbevegelser er avhengige av en god, normal rytmisk bevegelse mellom
skulderblad, rygg, krageben og skulder. Smerter i skulderen er svært vanlig og
kan ha flere forskjellige årsaker som kan diagnostiseres og behandles hos
kiropraktor. En nederlandsk undersøkelse publisert i et engelsk legetidsskrift i 1997 viser at manipulasjon også kan anbefales for behandling av skuldersmerter. De sammensatte undersøkelse- og behandlingsteknikkene en kiropraktor bruker gjør kiropraktikk til ditt første stoppested for undersøkelse og behandling av alle kroppens nerve-, muskel- og skjelettproblemer, inkludert skulderproblemer.
Skuldersmerter   les mer...
Dataplager    les mer...

Bryst/brystryggsmerter
 
Smerter i øvre del av ryggen mellom skulderbladene er vanlig.
Ofte kan smerten spre seg opp til nakken, ut i skuldre og armer eller frem til brystet. Der kan enten være akutte eller komme komme gradvis. Brystryggen fungerer som et stressbaromerter hvor pusteteknikken spiller en viktig rolle. Brystryggen fungerer også som et forankringspunkt for skulder- arm og nakkemuskulatur.
Bryst/Brystryggsmerter  les mer...

Lavryggsmerter, isjas, bekkensmerter

RYGGSMERTER

Ryggsmerter er den vanligste plagen i nerve-muskel-skjelettapparatet og representerer mellom 50-80% av kiropraktorpasientene.
Kiropraktorbehandlinger er vurdert av offentlige oppnevnte tverrfaglige ekspertpaneler i USA, England, Canada og Norge som sikker og effektiv behandling. Dette gjelder både for akutte og kroniske ryggsmerter. Videre ble det lagt vekt på viktigheten av å komme tilbake i fysisk aktivitet på et så tidlig stadie som mulig. Kiropraktikkens grunnleggende behandlingsmetode, manipulasjon, er den behandlingsmåten som dokumentert har best effekt på manuell behandling av akutte og kroniske korsryggsmerter.

Linker til bakgrunnsmateriale: NKF, Nasjonalt ryggnettverk


ISJIAS/isjalgia

Utstrålende smerter fra korsrygg, bekken og hoft og lokal muskulatur med stråling ned i beina. Hvor det foreligger trykk på isjasnerven kan man få isjas. Isjalgia er utstrålende smerter ned i beina som ikke kommer pga trykk på isjasnerven. De fleste pasienter med utstrålende smerter til beina har ikke isjas. En kiropraktor kan mye om dette og vil kunne hjelp deg.

Ryggsmerter    les mer...
Isjas   les mer...
Bekkenløsning/Bekkenløsning  les mer...

SpedbarnsKolikk/barnebehandling/gravide

Kiropraktorene har lang tradisjon for behandling av spedbarns kolikk og ofte med et godt resultat.
Spedbarnskolikk  les mer....
Behandling barn/gravide  les mer...

IDRETTSKADER/ ekstremitetsproblemer (ledd i armer og bein)

Kiropraktorene er gjennom sin utdannelse spesialister på alle funksjonsbaserte og biomekaniske problemstillinger fra arm og bein. Ekstremitetsbehandling er en viktig del av den kiropraktiske funksjonsbaserte behandlingen.

IDRETTSKADER
Kiropraktorer har med sin unike kompetanse innen holdningsanalyse og leddforståelse et godt utgangspunkt for behandling av ulike idrettsskader, og har en selvskreven plass i behandlingsteamet rundt mosjonister - idrettsutøvere og toppidrettsutøvere.

Det benyttes ulike kiropraktiske undersøkelses- og behandlingsteknikker for alle kroppens ledd. Dette er viktig både i behandlingen av akutte idrettskader og kroniske belastningslidelser. Kroniske feilfunksjoner i ekstremitetene kan være en underliggende årsak til ryggplager, noe som ofte blir oversett. Eksempelvis kan undersøkelse og behandling av fot/ankel/kne være relevant for en pasient med rygglidelser. Det motsatte kan også være tilfelle, slik at det for kiropraktoren alltid er naturlig å undersøke funksjonen i ryggsøylen hvis pasienten for eksempel har en kronisk tendinose.